New Zealand: Noordereiland & overtocht
Lieve allemaal,
Even een berichtje uit New Zealand, want we leven noghoor

Dag 5: auto(maat) opgehaald en eindelijk de echte vrijheid en richting het noordenvia de Tutukaka Falls naareen prima hostel inPahia (leuk surfstadje). Vanwege het wisselvallige weer in NZhebben we besloten steedsin hostels te overnachten (primabetaalbaar).
Dag 6: Treaty Groundsin Waitangi (over geschiedenis van de Maori; erg interessant), daarna zijn we naar Russell gegaan met de ferry (leuk stadje, maar helaas regende het de hele tijd).
Dag 7: Cape Reinga met de lighthouse (waar de Tasmanzee en de Grote Oceaan elkaar ontmoeten) en de zandduinen gespot. Daarna naar Ninety Mile Beach, een bizar breed en lang strand.
Dag 8: John uit Newcastle 2 uur lang gedag gezegd (markant oude Engelse man met naar eigen zeggen een ' Kiwi-hart'), naar de Kauri trees, erg indrukwekkend! Heerlijke dag gehad!
Dag 9: Weer naar Auckland gereden om de auto in te wisselen aangezien de automaat niet meer goed schakelde. Toen richting Waitomo gereden en onderweg Kiwi's gezien in het Kiwi House (deze werden precies op dat moment gevoed, dus dat was wel grappig om te zien). Daarna naar het hostel, wat later op de avond erg spooky werd (in the middle of nowhere en er was helemaal niemand anders)... maar we leven nog

Dag 10: Waitomo caves (gloeiwormen; best grappig om te zien, maar achteraf niet echt denderend en erg prijzig). Toen richting Rotoroa gegaan.
Dag 11: Regenachtig Rotoroa (rotte eieren), denaar zwavel stinkendegeisers en het bijbehorend vulkanische park. Vervolgens op weg naar Lake Taupo, waar we werden verrast door het prachtige weer en uitzicht op dit meer. Voor een prikkie naar een hot pool en 's avond een leuk Amerikaans stel ontmoet + onze Israelische roomie's: gezellig potje kaarten!
Dag 12: Heerlijk weer en een prachtige wandeling langs de Huka Falls (de Huka Falls Track); 3,5 uur gelopen, opwarmertje voor de volgende dag...
Dag 13: Vandaag vroeg op voor de Tongariro Crossing in het National Park (19,4 kilometer!). Zeker pittig met de klim van 1100 naar 1900 meter, maar absoluut de moeite waard. We hebben het inclusief stops in 6 uur en 45 minutengedaan, iets bovengemiddeld

Daarna op weg naar Napier; leek op de kaart dichtbij, maar was uiteindelijk 4 uur rijdendus een lange dag! McDonald's leek ons dan ook een mooie afsluiting van de dag.
Dag 14: We (vooral Azadeh) hebben best veel spierpijn van gisteren. Napier bekeken, mooie art deco stad, lekker rondgelopen en op het strand gepicknickt.Bluff Hill: heel mooi uitzicht over stad + haven. Overigens 2 nachten in dit hostel vanwege het zeezicht vanuit de kamer voor peanuts.
Dag 15: Op weg naar het rustieke Tirameau, wat een boerengat bleek te zijn. Hostel afgebeld en op weg naar Paraparau Beach gegaan. Leuk hostel metontzettendwarmeeigenaren! Toen hebben we heerlijke pannenkoeken op het strand gegeten met zonsondergang...Life is gooood!!
Dag 16: Strandwandeling en op weg naar Wellington (' Windy Welly' ), de hoofdstad van New Zealand. Geluncht en toen op weg naar Mount Victoria, een heuvel in een buitenwijk met fantastisch uitzicht over de hele stad!
Dag 17: Diverse dingen in Wellington bekeken, onder meer het TePapa Museum, het Parlement en de haven.
Dag 18 (vandaag): Vroege overtocht van Wellington naar Picton (van noord naar zuid) en naar Nelson. Heerlijk nog een paar uur op het strand meegepikt!
Heel erg bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties!! Helaas hebben we niet altijd toegang tot snel internet, vandaar de trage of ontbrekende reacties van onze kant...
Hopelijk gaat alles goed daar! We houden jullie op de hoogte..
Veel liefs,
Azadeh & Kristian
Klinkt goed allemaal! Ik mis alleen wat details over het eten..
Klinkt goed! Jullie hebben echt al heel veel mooie dingen gezien volgens mij:) Ben benieuwd naar de foto's! Veel plezier! X
Wat leuk allemaal!! Jullie doen veel dingen! Ahctief haha! Ik denk elke dag vol nieuwsgierigheid aan jullie, over wat jullie op dat moment aan het doen zijn en waar jullie zijn... Hier begint de lente door te komen, en ik wens jullie alvast een heel gelukkig nieuwjaar! Heel veel liefs!
Fijn dat alles soepel verloopt. Zo gaan de dagen erg snel voorbij. Wat jammer dat jullie geen snelle internet verbinding hebben. Wat valt jullie in dit land op? Wat zijn bijzondere zaken die jullie tegen komen? Wat voor anekdotes zijn er?
Hier in NL begint de lente weer, ook morgenochtend de nieuwe persisch jaarwisseling (de eerste dag van de lente). Alvast Sale no mobarak!
Wat een leuke avontuur hebben jullie daar! Ik geniet van de afstand met jullie mee.
Jammie! Morgenvroeg begint de lente en is het ons Iraanse nieuw jaar Noruz Alvast veel gezondheid, liefde en succes wens ik voor jou in het nieuw jaar!!! Eydet mobaraaaaaaaaaaak JAMMIE :-)
Leuk om jullie bericht en reisverhalen te lezen. Fijn dat het goed gaat met jullie en dat jullie naar je zin hebben.
Alvast een fijne jaarwisseling! Norouz mobarak!
Veel liefs,
Bijan
Leuk om jullie belevenissen te lezen, wat heerlijk klinkt het daar! Ik hoop dat jullie er van genieten samen!
De enige kiwi die ik hier onlangs heb gezien was er één van de fruitschaal (en die bleek nog zuur ook).
We zijn benieuwd naar de foto's! Vergeet niet markante figuren ook op slinkse wijze vast te leggen :)
Ralph & Chantal
Wat hebben jullie al veel bekeken zeg! Behoorlijk druk programma, of valt dat in de praktijk wel mee?
Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Zijn natuurlijk ook benieuwd naar de foto's, dus hoop dat jullie snel een snellere computer tegenkomen... ;-)
Veel plezier nog!
Liefs, .joost, Natasja, Thom en Luuk
Ik heb net de foto's bekeken, echt gaaf!! Echt mooie&afwisselende natuur! Enjoy!
Wat een mooie foto's! Fijn te zien dat jullie zo goed en gelukkig uitzien!
Nog heeeeeeel veel plezier!!! Veel liefs XXX
Wat klinkt het geweldig daar!
En met de foto's erbij wordt alles nog indrukwekkender, beelden die je vast de rest van jullie leven bij gaan blijven!
We zijn alweer benieuwd naar jullie volgende verhalen, erg leuk om te lezen en zien.
Veel plezier verder en tot de volgende keer!
Daphne en Bram
Een eerder bericht is niet doorgekomen, daarom nog maar een poging. Zo te merken hebben jullie het heel erg naar jullie zin daar bij onze tegenvoeters. Wat telkens uit jullie verhalen naar voren komt is de ontspannen en vriendelijke sfeer daar. En de mooie foto's tonen een bijzonder afwisselend en heel fraai landschap waar je niet op uitgekeken raakt. Kortom, tot nu een fantastische reis met nog veel meer in het vooruitzicht. Geniet ervan en heel veel plezier!
Liefs, Pa & Ma
Hallo azadeh en kristian.
Ik vind jullie heel lief.
Maar ik mis jullie wel heel erg.Ik hoop dat jullie het daar heel leuk hebben.En mooie foto's.
Groetjes: ethna
Hee noobies! Goed om te zien dat jullie 't aardig uithouden:) Haha wel grappig dat jullie para kunnen zijn, onafhankelijk van waar jullie zijn;) Veel plezier uiteraard weer und bis wiederschnitzel! xx.
Mooie verhalen en nog veel mooiere foto's!
Ik ben jaloers op je, collega;) Ik kijk inmiddels vanaf grote hoogte uit over Utrecht. Zat op de 24e verdieping in de Rabo Toren. Ook mooi, maar van een heel andere grootte dan jullie avonturen. Geniet ervan!
Ha die Azadeh en Kristian,
Gave foto's en leuke verhalen! jullie zien er goed uit!
geniet er van.
Bijan
hoi lieve azadeh en kristian
wat een leuke reis .echt geweldig dat jullie zulke mooie dingen kunnen meemaken. ben wel heel blij voor jullie.geniet ervan.
liefs
laleh